Netaş’ın satışında son gelişmeler… (4 Kasım 2016) @UDHB @NetasTR @btkbasin @memetsimsek

Netaş’ın satışında son gelişmeler… (4 Kasım 2016) @UDHB @NetasTR @btkbasin @memetsimsek

5 Kasım 2016 6 Yazar: Musa Savaş

Öncelikle Netaş ile ilgili bazı notları tekrardan hatırlatayım. Netaş’ın hisselerini satmak isteyen hissedar bunu resmi olarak beyan etmiş mi? Etmiş. Alıcılarla görüşüyor mu? Görüşüyor. Bunu da resmi olarak beyan etmiş mi? Etmiş. Bu konuyla ilgili olan herkesin haberi var mı? Var. O zaman uzun vadeli, yani yatırım amacıyla Netaş hissesi alan sevgili yatırımcılar, ben ne size, ne de anlık alım satım yapanlara hissenizi ne yapacağınızı söyleyemem ki? Kararınızı kendiniz vereceksiniz.

Geçen haftaki yazımda TSK Vakfının onayının geciktiğini ve nedenini yazmıştım. Fakat gördüğüm kadarıyla birileri bu yazdıklarımı doğru anlamamışlar. Ne diyebilirim ki? Tek yapabileceğim yılmadan kendimi daha doğru ifade etmeye çalışmak olacaktır.

Netaş nedir diye sorarsak benim vereceğim cevap “Bir teknoloji şirketi” şeklinde olacaktır. Nasıl bir teknoloji şirketi şeklindeki soruya cevabım ise “Yüksek teknoloji şirketi” olacaktır. Yüksek teknoloji üzerinde çalışan tüm şirketlerin ilk ve en önemli müşterisi çalıştıkları ülkedeki savunma sanayi olmuştur. Devletler kendi savunma sanayilerinin tek karar vericileridir. Dolayısıyla da devletler savunma sanayilerine yüksek teknolojili ürünler isterler ve üreten firmalarında yönetim veya karar mekanizmalarına bir şekilde dahil olurlar. Netaş’ın mevcut durumu da budur.

Şimdi başka bir pencere açayım size. Savaş dediğimizde doğal olarak hepimizin aklına insanların birbirini öldürdüğü sahneler gelir. Peki teknoloji savaşı dendiğinde aklınıza ne geliyor? Bu soruyu bir adım öteye taşıyayım. Teknoloji savaşının ekonomi cephesinde olaylar nasıl oluyor hiç düşündünüz mü? Bunu bir düşünün. İnanın bana bu konuyla çok ilgisi var. Haftaya belki yazarım. 😉

Sonuç olarak; şöyle anlatmaya çalışayım. Bir ürünü satışa çıkardığınızda er ya da geç satılır. Bu satıştan alanın mı yoksa satanın mı kârlı çıkacağı bir çok değişkene bağlıdır. Bu değişkenlerin neler olduğunu tek tek anlatıp bu yazıyı satırlarca uzatmak mümkün. Bunu yapmayacağım. Çünkü sizlere iktisat dersi verecek değilim. Haddim değil. Konumuza dönersek; benim bildiğim, satılmak istenen şeyin mutlaka bir şekilde satılacağıdır. 🙂

Not: Yukarıda yer alan bilgiler Musa Savaş tarafından gazetecilik saiki ile genel bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler Musa Savaş’ın kişisel gözlem ve görüşlerine dayanmakta olup, herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, sizlerin alım-satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Yukarıda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Musa Savaş sorumlu tutulamaz. Ayrıca yazının altına yapılacak yorumlar yazanı bağlar, Musa Savaş sorumlu tutulamaz.