Geri sayımda son üç gün…

Geri sayımda son üç gün…

21 Ocak 2019 15 Yazar: Musa Savaş

Türk Telekom’un merakla beklenen Olağanüstü Genel Kurulu üç gün sonra yani 25 Ocak 2019 Cuma günü yapılacak. Türk Telekom ile yakından ilgilenen herkesin kafasında bir çok soru var. Doğal olarak insanlar bu sorularına cevap arıyorlar. Benim söyleyebileceğim ise tüm sorular zamanı geldiğinde bir şekilde cevabını bulacaktır.

Bu yazıyı yazmama sebep ise yine siz sevgili okurlarımsınız. Bana çeşitli yollardan ulaşan tüm mesajlarınızda hep “Falanca gidecek mi?” diye soruyorsunuz. O “Falanca…” kelimesinin yerine Türk Telekom’da çalışan en üst seviyeden an alt seviyeye kadar neredeyse herkesin adını yazıyorsunuz. 🙂 Keşke tanısam ama Türk Telekom’da çalışan herkesi maalesef tanımıyorum. 🙁 Gönül isterki Türk Telekom ile ilgili bildiğim her şeyi doğru mudur, yanlış mıdır diye bakmadan sizinle paylaşabilsem. Fakat bunun doğru bir davranış olmayacağını sizler de biliyorsunuz.

Şimdi kulislerden öğrendiklerimizi bilgi birikimimizle harmanlayarak bazı sorular sorup onları cevaplayalım.

Soru 1: 25 Ocak günü Olağanüstü Genel Kurul neden yapılıyor?
Cevap 1: 2018 Eylül ayı ile başlayan ve önce Türk Telekom Yönetim Kurulunda sonrasında ise C level denilen GM ve GMY’ler düzeyindeki değişikliklerin realize edilmesi amacıyla yapılıyor.

Soru 2: Olağanüstü Genel Kurul nerede yapılacak?
Cevap 2: Ankara’daki Türk Telekom binasında yapılacak. Bir gün öncesinde Yönetim Kurulu ve C level yöneticilerin katılacağı istişare toplantısı yapılması muhtemeldir.

Soru 3: Olağanüstü Genel Kuruldan sonra ne olacak?
Cevap 3: Mart ayının sonları doğru yapılması muhtemel Olağan Genel Kurul’a kadar yapılması planlanan değişiklikler yapılacaktır. Ben bu değişikliklerin C level dediğimiz düzeyde olmasını tahmin ediyorum.

Soru 4: Bankaları temsilen Yönetim Kurulu’nda bulunan üç üye Türk Telekom’un yönetiminde nasıl bir rol üstlenecek?
Cevap 4: Bankaların genel amacı paradan para kazanmaktır. Buradaki amaçları ise alacaklarını tahsil etmektir. Türk Telekom’a sahip olmak veya yönetmek gibi bir amaçları olmayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla Türk Telekom Yönetim Kurulu’na gönderdikleri bankaları temsil eden üç üye (ikisi finans kökenli, biri mühendis kökenli) sadece finansmanın yönetimine müdahale konusunda aktif olacaklardır.

Sonuç olarak; Türk Telekom biraz sıkıntılı zamanlardan geçecek. Ben bu sıkıntılı zamanların doğru yönetileceğine ve Türk Telekom’un yeniden eski parlak günlerine döneceğine olan inancımı koruyorum.