Siber dünyanın yazılım cephesi
Bilişim sektörü konusunda her zaman yerliden yana oldum. Meslek hayatım boyunca gerek yazılım gerekse de donanım olsun yerli olarak bir şeyler yapanları gücüm nisbetinde hep destekledim. Nitekim yılın son haftasını sektör olarak yazılım ambargoları gündemiyle geçirdik. Bu zamana kadar söylediklerimizin doğruluğunun teyidine kendi adımıza sevinelim mi yoksa üzülelim mi bilemedik.
Hacker’lar için hayat daha da zorlaşacak
Siber dünyanın vazgeçilmez gündem konusu her zaman siber güvenliktir. Siber güvenliğin baş aktörleri de hacker’lardır. Hacker’ların siyah şapkalılarının yaptıklarıyla ilgili bir çok haber okuruz. Falanca bankadan şu kadar milyon dolar çaldılar veya kaç bin kişiyi hack’lediler diye. Bunlara benzer daha onlarca haber duyar veya okuruz. Ayrıca hacker’ların ulusal anlamda birbirleriyle siber dünyada savaştıklarını da duyarız.…
Almanya, Rusya ve diken üstünde yaşamak
“Almanya ile Rusya arasında yaşanan siber saldırı iddiaları sertleşti. Alman yetkililere göre Rusya devlet destekli bilgisayar korsanları, Almanya’da yaklaşmakta olan seçimleri etkilemek için çok ciddi adımlar atıyor…”
Bize rekabet için Rocky değil, Busenaz lazım
“Bugün ülkemizde donanımdan işletim sistemine, şirketlerin kullandığı ERP yazılımından güvenlik çözümlerine kadar birçok şeyi yapacak bilgi birikimi mevcut. Bunları daha önce başardığımız yöntemleri kullanarak gerçeğe dönüştürelim. Bunu yapabiliriz, yapmalıyız da.”
Soros hack’lendi
Haziran ayında ilginç bir olay yaşandı. Açık Toplum Enstitüsü FBI’a bir hack’leme olayı bildirdi. Aynı zamanda da bir güvenlik firmasından yardım istemiş. Güvenlik firması da yaptığı araştırmalardan sonra sızıntının ancak belli kişiler tarafından kurulan sistemde ve sınırlı olduğunu belirlemiş. Nasıl? Gayet sıradan bir olay değil mi?