Netaş’ın ZTE’ye satışında son durum (3 Haziran 2017) @UDHB @NetasTR @btkbasin

Netaş’ın ZTE’ye satışında son durum (3 Haziran 2017) @UDHB @NetasTR @btkbasin

3 Haziran 2017 2 Yazar: Musa Savaş

Tam dört ay oldu. Dile kolay dört ay kendi siteme bir şey yazmamak… Bir gazeteci için bir şeyleri bildiğin halde yazmamak ne zordur tahmin bile edemezsiniz. Fakat daha öncede dediğim gibi. Önce insanım, sonra gazeteci. Öyle haberler vardır ki zamanından önce paylaşırsanız olacak şey de olmayabilir. Milletimin ve ülkemin menfaatine olacak haber değeri taşıyan bir gelişmeyi (ben diyeyim işler tersine dönmesin diye, siz diyin nazar değmesin diye) vaktinden önce yazmamak için büyük çaba sarfettim.

Netaş’ın ZTE’ye satılması konusunda yazdıklarıma da; dört aydır bir şey yazmamama da yukarıda söylediğim saiklerden dolayı çok dikkat ettim. Hâlâ da yazmayacaktım ama Sabah gazetesinin köşe yazarı Şelale Kadak’ın “Netaş, Çinli ZTE için en doğru kapı” başlıklı bugünkü yazısını okuyana kadar. Yazının detaylarını girmeyeceğim. Sizler, nasılsa linkten tıklar okursunuz. Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay tecrübeli bir yöneticidir. Bu haberin orada ve bu zamanda çıkmasının arkasında yatan beklentileri tabii ki biz bilemeyiz. 🙂

Neyse konumuza dönelim. 8 Mayıs 2017 tarihinde Netaş tarafından KAP’a yapılan açıklamayı, ilgili olan herkes biliyordur. Orada geçen 12 hafta benim hesaplarıma göre 28 Temmuz 2017’e denk geliyor. (Yanlış hesaplıyorsam doğrusunu siz yazın lütfen.) Haziran’ın başındayız, yani dört hafta gitti. Kaldı sekiz hafta. 5 Haziran 2017 Pazartesi günü beşinci hafta başlıyor…

Uzatmadan söyleyeyim. Bu beşinci haftanın sonu ve altıncı haftanın başı Netaş ve ZTE için çok önemli. Neden mi? ZTE’nin CEO’su yani bir numarası 9 Haziran 2017 tarihinde Türkiye’ye geliyor. Gerek ZTE, gerekse de Netaş cephesinde, gelen CEO’nun ülkemizde karar vericiler nezdinde en üst düzey görüşmeler yapabilmesi için hummalı bir telefon ve ön görüşme trafiği var. Diğer bir deyişle en üst düzey randevular alınmaya çalışılıyor. Sonrası mı? Hep beraber takipte olacağız.

Daha önce de dediğim gibi… İçiniz rahat olsun. 🙂

Not: Yukarıda yer alan bilgiler Musa Savaş tarafından gazetecilik saiki ile genel bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler Musa Savaş’ın kişisel gözlem ve görüşlerine dayanmakta olup, herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, sizlerin alım-satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Yukarıda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Musa Savaş sorumlu tutulamaz. Ayrıca yazının altına yapılacak yorumlar yazanı bağlar, Musa Savaş sorumlu tutulamaz.