Aselsan’da neler oldu?

Aselsan’da neler oldu?

2 Ekim 2019 0 Yazar: Musa Savaş

Aselsan ülkemizin nadide kurumlarından biri. Ankara’da benim San İmparatorluğu 🙂 diye adlandırdığım şirketler grubuna dahil savunma ağırlıklı bir teknoloji şirketi.

Önce San İmparatorluğu diyerek neyi kast ettiğimi anlatayım. 🙂 Genel olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın ya hakim ortak ya da hissedar olarak yer aldığı ve isimlerinin sonu genelde “…san” olarak biten (Aselsan, Havelsan, Roketsan… vb.) şirketleri kast ediyorum. 🙂 Bu şirketler bir holding çatısı altında olsa nasıl bir cirosal büyüklük ortaya çıkar acaba? Bu sorunun cevabını size bırakıyorum.

Bu açıklamalardan sonra böyle bir yazıyı neden kaleme alma gereği duyduğumu sizlerle paylaşayım. Dün internet medyasına Aselsan ile ilgili iki farklı haber düştü. Birisi “Aselsan’da 100 yönetici gitti” başlığını taşıyordu. Başlıktan da anlaşılacağı gibi yönetici seviyesinde işten çıkarmalardan bahsediliyordu. Bir diğer haberde “Aselsan’da istihdam seferberliği” başlığını taşıyordu. Bu haberse içerik olarak Aselsan’ın bu yılın ilk 9 ayında bin 134 kişilik istihdam sağladığı şeklindeydi. Aynı gün, aynı şirket, birbirine zıt iki farklı haber. Neden böyle? Bunların da yorumunu size bırakıyorum.

Ankara’da yaşayan biri olarak kaynaklarımla görüşmem zor olmadı tabii ki. İşten çıkarmalarla ilgili öğrendiklerimi sizlerle paylaşayım.

Aselsan’da mevcut organizasyon yapısındaki hiyerarşi Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları, Grup Müdürleri, Direktörler… şeklindeymiş. Bu yapıdan Grup Müdürleri çıkartılmış. Yeni yapı Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları, Direktörler… şeklinde yeniden oluşturulmuş. Grup Müdürlerinin bir çoğu zamanları dolmuş olduğu için emekli edilmiş. Bir kaç tane de işten çıkarma olmuş. Emekli edilen ve işten çıkarılanların toplam sayısı 20 civarında imiş.

Bu konuyla ilgili yeni bilgilere ulaşırsam sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.