TBD’nin nazik cevabı

8 Ekim 2011 0 Yazar: Musa Savaş

Geçen hafta “Sosyal medya dedikleri” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Yazımda Türkiye Bilişim Derneğinin (TBD) düzenlediği BİMY’17 (Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri) etkinliğinden hareketle sosyal medya kavramını anlatmıştım. TBD Başkanı Turhan Menteş yazımdaki eksikleri tamamlamak için samimi bir cevap göndermiş. Ben de bu seminerle ilgili bana herhangi bir davetin gelmediğini ve bendeki telefon numaralarından kendisini aradığımı fakat ulaşamadığımı belirtme gereği duyarak hocamızın cevabını kelimesi kelimesine yayınlıyorum.

“Sevgili Musa,

Para dergideki yazını okudum. TBD yi ve beni çok iyi tanıyan kişi olarak duyduğun bir şeylerin yanlış olabileceğini düşünüp beni arayabilseydin yazmadan önce bir şeyleri düzeltme şansım olurdu. Ama sağlık olsun.

Bir açıklama yapma zorunluluğu nedeniyle hızlıca bu yazıyı sana yazıyorum. Amacım polemik yaratmak değil. Sadece samimim düşüncelerimi senle paylaşmak.

Sevgili Musa,  bir kere basına kapalı etkinlik yapma diye bir kararımız hiçbir zaman olmadı ve bundan sonra da olmayacak. TBD nin böyle bir lüksü yok, yaklaşımı yok. BİMY ile ilgili alınan tek bir karar var o da bu etkinliğe özellikle Ulusal Basın temsilcilerinin çağrılmasıdır. Yönetim Kurulu kararı olarak alınan bu karar birçok nedene dayanıyor. Sadece bir tanesini senle paylaşayım. Geçen sene sektör basın temsilcilerinin de aralarında  olduğu  basın temsilcilerinin de çağrılmasının sonucunu sana iletsem çok gülersin. 23 kişi çağrıldı 3 kişi bu etkinlikle ilgili yazı yazdı bunlardan biri de sensin. Bu sene bütçe kısıtları nedeniyle etkinliğe 10 basın temsilcisi seçilerek çağrılmasına karar verildi. Bu kişilerden biri de sensin. Bunlarda sadece 4 ü programlarını ayarlayıp katılabildi. Bu konuda yapılan hataları ayrıca sana bir sohbet ortamında anlatırım. Bu konudaki sitemini kabul ediyorum bilesin.

Diğer konu ise kim aktardıysa ters aktarmış. Biz “Sosyal Dönüşüm” konusunu Ocak ayında “Bilişim 2010” Etkinliğinin ana teması olarak seçtik ve buna hazırlık olması açısından bu konuda bir alt oturum BİMY de  yapma kararı da çok önce alınmıştı. Bir alt konu olarak da “Sosyal Ağlar” için de  bir sosyal ağ sorumlusu da davet edildi.

Toplantıya bloggerların davet edilmesi ilgili sosyal ağ sorumlusunun önerisidir doğru. Ancak bu süreç karşılıklı görüşmeler sonucunda olmuş ve bu bizim yabancı olduğumuz konuda bir yaklaşım sağlamıştır. Bu davetin Basın mensuplarının daveti ile yakından uzaktan bir ilgisi de yoktur. Bu BİMY de bu konuda yapılan blogları görseydin eminim sende çok beğenirdin.

Bizim TBD olarak herhalde hiçbir  medya türünü abartacak bir görüşümüzün olmadığını olamayacağını biliyorsundur. Bu sadece onları tanıma, nedir ne değildir sorularının açığa çıkması amacıyla yapılan bir panelin bir alt başlığıdır. Bu oturumda ayrıca emniyetten temsilci dahil olmak üzere 4 konuşmacı vardı.

TBD deki akıl tutulması sözünün kastı aşan bir söz olduğunu düşünüyorum. Hele “dolmuşa binme” yaklaşımının TBD için kullanılmasının çok uygun olmadığını da  belirtiyorum.

BİMY de yapılan yedi  oturumun sadece bir oturumunun bir alt konusunun bu şekilde yorumlanmasının cidden haksızlık olduğunu samimiyetine güvenerek sana iletiyorum.

Bu arada çok yoğun olan iş programımım nedeniyle  arayamadığım için kusura bakma. En kısa zamanda görüşme ümidiyle..

Sevgi ve saygılarımla

Turhan Menteş”

(Bu yazının bir kısmı 9 Mayıs 2010 tarihli Para dergisinde yayınlanmıştır.)