Türk Telekom’un 4 Ekim 2019 tarihli Yönetim Kurulu toplantısı

Türk Telekom’un 4 Ekim 2019 tarihli Yönetim Kurulu toplantısı

7 Ekim 2019 7 Yazar: Musa Savaş

Türk Telekom’un son Yönetim Kurulu toplantısı 4 Ekim 2019 Cuma günü yapıldı. Son bir yıldır Yönetim Kurulu’nda oluşan genel teâmül şu şekilde: Her Cuma günü “istişare” adı altında toplanmak ve her ayın son Cuma günüyse “Yönetim Kurulu” olarak toplanmak. Yönetim Kurulu üyelerinin ajandasına göre “Yönetim Kurulu” toplantısı daha erken de yapılabiliyordu. Bu Yönetim Kurulu toplantısını farklı kılansa hem aybaşında olması hem de yaşanan depremin getirdiği olağanüstü sonuçlar.

Beni takip edenleriniz bilir. Her Yönetim Kurulu toplantısını veya sonuçlarını yazmam. Yazıyorsam bir sebebim vardır. Lâfı çok uzatmadan bu toplantıdan yaptığım çıkarımları sizlerle paylaşayım. Sebebini sizler nasılsa çıkartırsınız.

Yönetim Kurulu toplantılarında açık bölümde oluyor, kapalı bölümde. Her toplantıda illa kapalı bölüm olacak diye bir kuralda yok. Bilmeyenler için söyleyeyim. Açık bölüm, konuşulan konuya göre ilgili danışman, GMY veya direktörlerinde katıldığı bölüme deniyor. Kapalı bölüm ise sadece Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı bölüme deniyor.

Açık bölümde konuşulan en önemli konu tabii ki deprem sonrası yaşanan problemler. Bu bağlamda alınan en önemli karar ise acil durumlarda Türk Telekom’un kesintisiz hizmet verebilmesi için olmazsa olmaz olan teknoloji yatırımlarının hızlıca yapılabilmesi. Bunun gerçekleşebilmesi için finans bölümündeki süreç ve onayların hızlandırılması. Bu karar isabetli olmuş. Çünkü deprem sonrası yaşanan problemin asıl sebebi ne finans ne de teknoloji departmanlarından kaynaklanıyordu. Asıl sebep karar alma ve onay süreçlerinden kaynaklanıyordu.

Kapalı bölüme gelince… İşte bir çok şeyin konuşulduğu bölüm. Neler konuşulduğunu tabii ki bilmiyorum. Fakat sizlere şu kadarını söyleyebilirim. Alışılagelen kapalı toplantılara göre çok uzun sürdü. Depremden, son çeyrek bilançosuna; satıştan, kimlerin talip olduğuna kadar bir çok konu konuşulmuştur. Fakat ben, bu toplantıyı uzatan asıl konunun yapılması düşünülen değişiklikler olduğuna inanıyorum.

Geçen ay hepinizin bildiği gibi Türk Telekom’da C level dediğimiz düzeyde değişiklikler yapılmıştı. Geçtiğimiz hafta ise direktör düzeyinde değişiklikler başlamıştı. Önümüzdeki günlerde C level ve direktör düzeyindeki değişikliklerin devam edeceğini söyleyebilirim. Bana kim gidecek, kim gelecek diye sormayın ne olur. Gidecek olanlarda, gelecek olanlarda Türk Telekom için değerli isimlerdir diye düşünüyorum. Neticede Yönetim Kurulu’nun birinci görevi Türk Telekom için en doğru kararları almaktır. Tabii ki Türk Telekom’un Türk Milleti’ne ait olduğunu hiç bir zaman unutmadan.

Kısacası, Türk Telekom’da insan kaynağı bağlamında değişiklikler devam edecek.

Not: Bu yazı 7 Ekim 2019 saat 00:15’de yazıldı. Bu vakit itibariyle KAP’a düşen bir şey henüz yok. Yazımız sabah saat 9:00’da yayına girecek şekilde zamanlandı. O saate kadar olurda KAP’ta bir duyuru falan olursa bizimle bir ilgisi yoktur. 🙂